Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики зменшили кількість обстрілів на Донбасі – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що до 18:00 17 квітня підтримувані Росією бойовики 21 раз обстріляли позиції українських військових. Станом на цей же період попередньої доби таких обстрілів було на три більше.

«Ранок на Луганщині розпочався з вогневого удару по захисниках Кримського з напрямку Фрунзе. Саме тут ворогом було здійснено прицільний вогневий удар з мінометів калібру 82 міліметри. Після відкриття нашими бійцями вогню у відповідь з АГС – обстріли припинилися», – ідеться в повідомленні.

Українські військові також повідомляють про обстріли з боку сепаратистів на інших ділянках фронту з застосуванням протитанкових ракетних комплексів, кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» звинувачують бійців ЗСУ в 51 порушенні режиму припинення вогню впродовж минулої доби, зокрема, в обстрілах Ясинуватої та передмість Горлівки і Донецька.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG