Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Польщі: Євросоюз має стежити за подіями в Україні


Вітольд Ващиковський
Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляє, що Європейський союз має не лише концентрувати увагу на півдні Європи, але й стежити за подіями в Україні.

Зокрема, його турбує можливий наплив українських мігрантів на польську територію. «Люди, які втекли з Донбасу та блукають по Україні, шукають можливості отримати візи, щоб потрапити до Польщі», – стверджує він.

Міністр Ващиковський також зауважує, що має на меті отримати інформацію від представників дипломатичного корпусу Нідерландів щодо їхніх намірів стосовно Угоди про асоціацію з Україною, ратифікацію якої учасники референдуму в тій країні відкинули на нещодавньому референдумі.

На його думку, доля українсько-європейської угоди має вирішуватися на принципі солідарності.

«Ми в Євросоюзі говоримо про солідарність, тож мусимо бути солідарними і в цій проблемі, щодо якої ми всі вже разом домовилися. Рішення щодо асоціації з Україною вже ухвалене і її урядом, і всіма євроустановами, і окремо державами ЄС. У зв’язку з цим європейська солідарність має проявлятися для кожної зі сторін», – сказав він.

Від квітня 2014 року на території Донецької та Луганської областей тривають бойові дії. До цього часу частину цих областей контролюють проросійські бойовики.

Нині, згідно з реєстром Мінсоцполітики, в Україні 1 мільйон 700 тисяч вимушених переселенців.

До Європейського союзу продовжують прибувати сотні прохачів притулку, вони прибувають морем до Греції. Понад мільйон біженців і мігрантів потрапили до Європи в 2015 році, більш ніж 150 тисяч досягли берегів Греції вже цього року.

XS
SM
MD
LG