Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: у Польщі затримали групу українців з підробленими дозволами на працевлаштування


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України повідомляє, що у Польщі затримали групу громадян України з підробленими дозволами на працевлаштування.

Як повідомляє департамент у соціальній мережі Facebook, за інформацією посольства України у Польщі, представники польської прикордонної служби міста Бидгощ затримали «злочинне угруповання, до якого входили польські громадяни, це угруповання займалося продажем підроблених дозволів для працевлаштування на території Польщі».

«У цей же час польські правоохоронці затримали групу наших громадян за нелегальне перебування на території цієї країни. Як з’ясувалося, українці скористалися послугами вище зазначеного злочинного угруповання, придбавши сфальсифіковані довідки. Затриманих українців буде повернуто на Батьківщину з забороною їм в’їзду на територію Польщі на визначений законом термін», – мовиться у повідомленні.

У зв’язку з цим в МЗС нагадують, що громадянам України необхідно обачно ставитися до пропозицій посередників, які обіцяють надати допомогу в оформленні віз та працевлаштуванні у інших державах.

За даними польського управління у справах іноземців, у 2014–2015 роках (станом на 13 вересня 2015 року) статус біженця в Польщі намагалися отримати 4 тисячі 104 громадяни України. Позитивне рішення про надання такого статусу отримали 2 особи.

Переважна більшість громадян України, які прибувають на тривалі терміни до Польщі, – це трудові мігранти. Значна частина з них приїжджає на кілька місяців, щоб під час сезонних робіт працювати в сільському господарстві чи в будівельному секторі. За даними польського Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики, упродовж січня – червня 2015 року в Польщі було зареєстровано 402 тисячі заявок працедавців на працевлаштування громадян України.

XS
SM
MD
LG