Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін повідомив про роботу МЗС над безвізовим режимом із багатьма країнами


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Міністерство закордонних справ працює над спрощенням візового режиму з багатьма країнами світу.

За словами міністра, які наводить агентство «УНІАН», спрощення візового режиму Україна розпочала з країн Перської затоки і буде продовжувати цей процес для азійських країн, наприклад, Китаю.

«Я дуже сподіваюся, що в наступні місяці нам вдасться ухвалити пакет документів, підготований МЗС, який дозволить нам дуже багато речей у цьому році, починаючи від запровадження електронної візи», – сказав Клімкін на зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації та Американської торговельної палати.

Як зазначив Клімкін, громадяни багатьох країн, в яких є, наприклад, багаторазова шенгенська віза, зможуть в’їжджати в Україну без візи. Буде також можливість отримати візи в аеропорту і не буде потреби декілька разів звертатися до українських консульств, оскільки буде повністю уніфіковано пакет документів, потрібних для отримання візи. «Це буде всього 4 документи, які відповідатимуть практиці Європейського союзу», – сказав Клімкін.

Нині Україна чекає від Євросоюзу на надання її громадянам безвізового режиму. В березні Україна завершила виконання вимог плану дій щодо візової лібералізації, і Європейська комісія, за повідомленнями, має до кінця квітня виступити із законодавчою пропозицією скасувати візи для короткотермінових поїздок громадян України до країн «шенгену». Після цього для набуття чинності цю пропозицію мають затвердили Європейський парламент і парламенти всіх 28 країн-членів Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG