Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі стало відомо про затримання ще одного білоруса, що захищав Україну на Донбасі


Станіслав Гончаров, архівне фото
Станіслав Гончаров, архівне фото

У Білорусі стало відомо про затримання ще одного громадянина цієї країни, що захищав Україну на Донбасі в лавах добровольчого полку «Азов» і повернувся додому. За повідомленнями, 20-річного Станіслава Гончарова затримали 15 квітня в його рідному Вітебську. Звинувачення у злісному хуліганстві, яке йому висунули, стосується інших подій:за твердженням слідства, ще 2013 року Гончаров знущався з підлітків.

Як повідомили білоруській службі Радіо Свобода друзі Гончарова з посиланням на його слова, він був на Донбасі як медик-волонтер. Тим часом у Міністерстві внутрішніх справ Білорусі заявили, що за участь у воєнних діях на сході України у складі полку «Азов» Гончаров отримав дві медалі, воював там як кулеметник і був двічі поранений.

Також у Білорусі хочуть дати правову оцінку за статтею Кримінального кодексу про розпалювання расової, національної чи релігійної ворожнечі з приводу татуювання на тілі Гончарова неонацистського змісту, заявили правоохоронці країни.

За повідомленням, Станіслав Гончаров у соціальних мережах засвідчував неонацистські погляди, але, за словами його друзів і знайомих, не афішував цих поглядів відкрито, а з людьми був добрий – «ледь не пищить, коли бачить кошеня, а його найкращим другом був азербайджанець», розповіла Радіо Свобода його однокласниця.

Це не перший громадянин Білорусі, що воював на Донбасі за Україну чи проти неї, а відтак потрапив під ті чи інші звинувачення.

Наприкінці березня в Міністерстві внутрішніх справ Білорусі повідомляли, що порушили вже 135 кримінальних справ щодо громадян країни, що воювали чи воюють в Україні.

На початку березня в МВС Білорусі говорили про приблизно 140 білорусів, які брали чи беруть участь у збройному конфлікті на Донбасі «в тій чи іншій формі, на тому чи іншому боці конфлікту» і щодо яких білоруські правоохоронці мали намір звернутися до української сторони з запитом про надання правової допомоги для збору інформації про цих осіб.

На цю ж тему:

19.04.2016
Затриманий боєць «Білорус» із «Азову». Хто він: неонацист?

У соціальній мережі Станіслав Гончаров фігурує під ніком Carl Zenner, що співзвучно із прізвищем нацистського воєнного злочинця Карла Ценнера далі

XS
SM
MD
LG