Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода обіцяє захистити кримських колег і продовжувати інформувати про події


У зв’язку з новими діями фактичної російської влади в окупованому Криму проти журналістів, серед яких кореспонденти Радіо Свобода, корпорація заявляє, що не припинить професійно висвітлювати події для людей, які цього потребують, і не припинить захищати своїх колег.

Коментуючи заклики до блокування сайту Крим.Реалії, проекту Радіо Свобода, віце-президент Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода Ненад Пеїч також заявив: «Кримський сайт Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода є одним із останніх джерел незалежних новин, які ще лишаються в окупованому Росією Криму».

Ненад Пеїч повідомив, що російська поліція здійснила обшуки в будинках семи людей у Криму, в тому числі й кореспондентів Радіо Свобода. «Одному з цих журналістів нині загрожує п’ятирічне ув’язнення за кримінальними звинуваченнями, що пов’язані з його роботою», – мовиться в заяві корпорації.

У Криму в підконтрольній Росії прокуратурі окупованого півострова повідомили, що журналістові Миколі Семені заборонено виїжджати з Криму на час розслідування за звинуваченнями проти нього в «закликах до підриву територіальної цілісності Росії в засобах інформації».

Раніше у вівторок у цій прокуратурі також заявляли, що в перебігу обшуків у будинках кількох кримських журналістів були конфісковані комп’ютери й дані, що, як стверджують у російському відомстві, «доводять підготовку матеріалів екстремістського характеру».

Фактичний прокурор російської влади у Криму Наталія Поклонська закликала заблокувати сайт проекту Крим.Реалії.

Радіо Свобода – міжнародний засіб масової інформації, який здійснює мовлення на країни Східної і Південно-Східної Європи, Кавказу, Центральної та Південної Азії, Близького Сходу і Росію. Кримський відділ Радіо Свобода відкрили в рамках Української редакції у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG