Доступність посилання

ТОП новини

Глава УГКЦ: папа Римський ініціює широку гуманітарну місію для постраждалих на Донбасі


Папа Римський Франциск ініціює широку гуманітарну місію для постраждалих від війни на Донбасі, повідомив глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук).

Він нагадав, що 3 квітня папа Римський закликав католиків Європи зібрати кошти на допомогу постраждалим від війни в Україні. Кошти, які будуть зібрані найближчої неділі (24 квітня), підуть у фонд, який буде адмініструвати Папська рада.

«Ця грошова збірка є передвісником широкої гуманітарної акції, яку папа хоче зініціювати, щоб полегшити страждання потерпілим від війни в Україні. Цим він, на мою думку, хотів підкреслити, що Україна – це Європа і що європейці повинні усвідомити, що на сході континенту відбувається справжня гуманітарна криза», – наголосив глава УГКЦ.

Він закликав римо- і греко-католиків України долучитись до збору пожертв постраждалим на Донбасі. Глава УГКЦ повідомив, що збір коштів відбудеться у неділю 24 квітня у храмах УГКЦ і католицьких костьолах у рамках європейської акції, яку ініціював понтифік.

3 квітня папа Римський Франциск оголосив 24 квітня днем збору пожертв у всіх європейських католицьких парафіях на надання гуманітарної допомоги громадянам України, які постраждали в конфлікті на сході країни.

XS
SM
MD
LG