Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар з міграції очікує, що безвізові поїздки до ЄС для українців «незабаром стануть реальністю»


©Shutterstock
©Shutterstock

Єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос сподівається, що безвізові поїздки до ЄС для громадян України незабаром стануть реальністю.

«Тепер ця пропозиція направляється до Ради міністрів ЄС та Європарламенту для дискусій та ухвалення і я щиро сподіваюся, що безвізові поїздки до ЄС для громадян України дуже незабаром стануть реальністю», – сказав Аврамопулос.

«Повідомляю важливу подію пов’язану з Україною, бо саме тут йдеться про роздрібнення, яке робить Євросоюз вразливим і саме тут нам слід бути об’єднаними та бути на боці нашого сусіда й партнера, України, яка продовжує шлях реформ, – заявив єврокомісар. – Сьогодні Єврокомісія видала законодавчу пропозицію додати Україну до списку «безвізових держав».

Іншими словами, додає Аврамопулос, «Єврокомісія імплементує своє зобов’язання запропонувати безвізові пересування Євросоюзом українським громадянам з біометричними паспортами».

Європейський комісар додає, що це рішення є визнанням зусиль, зроблених українським урядом для виконання всіх необхідних критеріїв, в далекоглядних й складних реформах в сфері правосуддя та внутрішніх справ й поза їхніми межами.

Європейська комісія пропонує Європарламенту і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. У Єврокомісії зауважують, що після того, як ця пропозиція буде ухвалена Європейським парламентом і Радою ЄС, громадянам України з біометричним паспортами більше непотрібно буде оформлювати візи при поїздках в Шенгенську зону строком до 90 днів.

XS
SM
MD
LG