Доступність посилання

ТОП новини

Куценко: інформація про намір ГПУ оголосити Горбатюку підозру не відповідає дійсності


Владислав Куценко
Владислав Куценко

Інформація, яку поширили деякі народні депутати щодо того, начебто ГПУ планує повідомити начальнику управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергію Горбатюку про підозру, не відповідає дійсності. Про це прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко заявив у коментарі Радіо Свобода.

При цьому він зазначив, що ГПУ не веде жодного кримінального провадження проти Горбатюка: претензії щодо роботи Горбатюка є, але вони звучать на нарадах в ГПУ, сказав він.

«Керівництво ГПУ постійно порушує питання щодо розслідування «майданівських справ», справ колишніх високопосадовців, і запитує Сергія Горбатюка на нарадах, що з цими справами, чому нас критикує суспільство, що з Оленою Лукаш, чому з неї знімають браслети? Тому справедливі докори до роботи Сергія Горбатюка дійсно є», – повідомив Куценко.

Прокурор Генпрокуратури підтвердив, що від Сергія Горбатюка у квітні надійшов рапорт щодо можливого тиску. Саме у зв’язку із ним у Генеральній прокуратурі 12 квітня відкрили службове розслідування, каже прокурор.

«Бо якщо є тиск, ми повинні на це реагувати. Можливо, в цьому є питання, чому так довго розслідується Лукаш, автомайдан, і ми готові створити всі умови для Сергія Горбатюка та його управління, аби вони тільки давали результат», – розповідає Куценко.

Раніше сьогодні народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» й член міжфракційної групи «Єврооптимісти» Світлана Заліщук з трибуни парламенту заявила, що на Горбатюка чиниться тиск з боку заступника генерального прокурора Юрія Столярчука. Натомість начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що 12 квітня написав рапорт щодо тиску на нього.

XS
SM
MD
LG