Доступність посилання

ТОП новини

Юриста Фонду Навального викликали на допит до Слідчого комітету Росії


Іван Жданов
Іван Жданов

Слідчий комітет Росії викликав на допит юриста Фонду боротьби з корупцією Івана Жданова, кандидата на виборах муніципальних депутатів у підмосковному селищі Барвиха. Про це він сам повідомив у Facebook.

У коментарі для Радіо Свобода юрист заявив, що виклик на допит він розцінює як продовження тиску на опозиційних кандидатів, а також як «помсту» за те, що члени ФБК домоглися скасування виборів у Барвисі через порушення при проведенні дострокового голосування.

Минулого тижня головне управління Слідчого комітету Росії в Москві порушило кримінальну справу стосовно Івана Жданова за статтею про ухиляння від служби в армії. У Фонді боротьби з корупцією пов’язали кримінальне переслідування юриста з отриманням результатів проведеного в Барвисі соціологічного опитування, які засвідчили, що він мав хороші шанси перемогти на виборах.

20 квітня Центрвиборчком Росії ухвалив рішення про скасування муніципальних виборів в Барвисі через численні порушення, на які вказували члени ФБК, що балотувалися в депутати.

XS
SM
MD
LG