Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво іномовлення США засудило переслідування у Криму незалежних журналістів, серед яких автори Радіо Свобода


У США Рада директорів мовлення, що керує низкою американських медіа-компаній мовлення за кордон, засудила переслідування в окупованому Росією Криму незалежних журналістів, серед яких і ті, хто співпрацював із Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода.

Кримінальні звинувачення, які збираються висунути проти одного з таких кримських журналістів Миколи Семени, «безпідставні і мають на меті лише одне – змусити замовкнути незалежні голоси й інакодумство», заявив директор Ради Джон Лансінґ. «Жоден уряд не має терпіти загроз вільному здійсненню роботи журналіста», – наголосив він.

А голова Ради Джефф Шелл, зі свого боку, наголосив: «Журналізм – не злочин». Репортери Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода, як і всіх інших засобів інформації, повинні мати можливість робити свою роботу у Криму без страху перед залякуваннями чи арештом, заявив він.

Рада директорів мовлення нагадує, що в середу вранці речник посольства США в Києві Джонатан Лаллі заявив: Сполучені Штати рішуче засуджують затримання журналістів у Криму і закликають припинити поліційні акції російської окупаційної влади проти засобів інформації. «Ці дії є черговими прикладами того, що російська влада все сильніше придушує незалежні голоси і в Росії, і в окупованому нею Криму».

19 квітня на окупованому українському півострові російські силовики здійснили обшуки в будинках семи мешканців Криму, цілячи в незалежних журналістів, серед них і в тих, хто співпрацював із Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода. Контрольована Росією прокуратура Криму заявила, що порушила кримінальну справу проти одного з кримських журналістів, Миколи Семени, стверджуючи, що він здійснював «екстремістську діяльність» і агітував за «порушення територіальної цілісності Росії» в його журналістській роботі. Підконтрольна Росії прокурор півострова також закликала закрити доступ до сайту Крим.Реалії, проекту Радіо Свобода, заявляючи, що він має на меті дискредитувати Росію, розпалює міжнаціональну ворожнечу і пропагує екстремізм.

XS
SM
MD
LG