Доступність посилання

ТОП новини

Європейські лідери і Обама вирішили обговорити й Україну


На архівному фото (л > п): Франсуа Олланд, Петро Порошенко, Барак Обама, Дейвід Камерон, Анґела Меркель, Маттео Ренці обговорюють становище в Україні під час саміту НАТО 2014 року
На архівному фото (л > п): Франсуа Олланд, Петро Порошенко, Барак Обама, Дейвід Камерон, Анґела Меркель, Маттео Ренці обговорюють становище в Україні під час саміту НАТО 2014 року

Керівники Великої Британії, Франції, Німеччини й Італії і президент США, який прибуває наприкінці тижня до Німеччини, вирішили обговорити, серед інших питань, також становище в Україні, повідомили вони самі чи їхні прес-служби.

Як сказала, зокрема, канцлер Німеччини Анґела Меркель, учасники зустрічі обговорять такі важливі питання міжнародного порядку денного, як Сирія, «звичайно ж, питання щодо Росії й України», а можливо, також Лівію й міграцію.

Про ці самі теми розмови повідомила раніше в середу також речниця канцлера Крістіане Вірц.

Анґела Меркель запросила на зустріч із президентом США Бараком Обамою, що відбудеться в місті Ганновері в понеділок, 25 квітня, також президента Франції Франсуа Олланда і прем’єр-міністрів Великої Британії Дейвіда Камерона й Італії Маттео Ренці.

Також речниця Камерона назвала очікуваними темами розмови кризу з мігрантами, боротьбу проти угруповання «Ісламська держава» й становища в Лівії та Україні.

Те, що Україна буде серед важливих тем розмови п’яти лідерів, підтвердив і речник Білого дому Джош Ернест. За його словами, становище в Україні є одним із викликів на східній і південній периферії Європи, що вимагають нових кроків у відповідь із боку союзу НАТО, і ці кроки теж стануть предметом обговорення.

США, а також країни-члени Європейського союзу і Євросоюз як об’єднання підтримують Україну в її протистоянні агресії Росії у Криму й на частині Донбасу, але при цьому вимагають від Києва реформ і боротьби з корупцією.

XS
SM
MD
LG