Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 33 рази обстріляли позиції ЗСУ – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що підтримувані Росією сепаратисти за добу 20 квітня здійснили 33 обстріли позицій українських військових, із них дев’ять – зі зброї великого калібру.

«Нехтуючи Мінськими домовленостями, бойовики завдавали вогневі удари з мінометів калібру 120 міліметрів у напрямку Попасної, а із мінометів калібру 82 міліметри – по українських укріпленнях біля Зайцева», – ідеться в повідомленні.

Також інтенсивними були бойові дії в районах Авдіївки та Мар’їнки.

«За вказаний період сили антитерористичної операції 14 разів відкривали вогонь у відповідь на найбільш загрозливих напрямках зближення противника», – повідомляє штаб.

В угрупованні «ДНР» увечері 20 квітня звинуватили українських військових у тому, що внаслідок їхніх обстрілів зруйновані шість приватних будинків у Зайцеві. Інших оперативних повідомлень про бойові дії донецькі сепаратисти не наводять, так само, як і їхні колеги з контрольованого проросійськими бойовиками Луганська.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG