Доступність посилання

ТОП новини

Касько про допит у ГПУ: це витрачання часу


Віталій Касько
Віталій Касько

Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявляє, що не розуміє причин сьогоднішнього виклику на допит до Генпрокуратури і вважає це витрачанням часу.

«Допит закінчився, на жаль, ясності, для чого цей допит був в Генеральній прокуратурі, він так і не вніс. Претензій жодних до слідчого немає, але надати якусь інформацію з тих питань, які він ставив, я просто гіпотетично не міг. У мене склалося враження, що Генеральній прокуратурі просто хотілося дізнатися мою думку як юриста, як би я оцінив цю ситуацію, оскільки доказів чи фактичних даних з цього приводу надати я не міг, тому що справа стосується певних дій Міністерства юстиції», – заявив Касько після допиту.

За його словами, допит стосувався діяльності Міністерства юстиції, і слідчі намагалися довідатися його експертну думку щодо деяких його рішень про введення санкцій Європейським союзом проти колишніх українських держчиновників.

При цьому Касько заявив, що чекає нових викликів на допит, бо знає «про існування ще від трьох до п’яти кримінальних проваджень» щодо себе.

Каська викликали на черговий допит 21 квітня у справі позовів екс-президента Віктора Януковича до України.

Раніше Генпрокуратура заявляла, що Каська підозрюють у шахрайстві з отриманням службового житла. Екс-заступник генпрокурора звинувачення відкинув і заявив про намір відомства дискредитувати його.

20 квітня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що його відомство не побачило злочину в отриманні квартир колишнім заступником генерального прокурора Віталієм Каськом.

XS
SM
MD
LG