Доступність посилання

ТОП новини

На «Книжковому Арсеналі» покажуть фільм про анексію Криму і презентують книжку про Джемілєва


Документальний фільм «Крим. Нескорений» про анексію півострова Росією покажуть 21 квітня на VI міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» у Києві у рамках спеціальної програми «Къырым».

Фільм, знятий командою проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, розповідає про опір окупації українського півострова Російською Федерацією.

Після перегляду фільму запланована дискусія з керівниками проекту Крим.Реалії.

Під час заходу, де також планується участь лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, буде презентована книжка кримського журналіста Миколи Семени «Мустафа Джемілєв: Людина, яка перемогла сталінізм». Кілька примірників виданої 2010 року в Сімферополі книжки вдалося вивезти з окупованого Криму.

Напередодні в рамках фестивалю «Книжковий Арсенал» у Києві презентували фотовиставку під назвою «Мустафа Джемілєв. Незламний борець за свободу».

Шостий міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» проходить у Києві з 20 до 24 квітня. Цього року організатори презентували спецпрограму «Къырым», яка знайомить аудиторію з культурним життям кримських татар. Проект включає презентації книг про Крим і кримських татар, виставку видань кримськотатарською мовою, фотовиставки, покази фільмів.

XS
SM
MD
LG