Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін визначив повноваження першого віце-прем’єра і віце-прем’єрів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України визначив низку питань, що належать до компетенції першого віце-прем’єр-міністра та віце-прем’єр-міністрів. Про це йдеться в урядовій постанові № 296, опублікованій на сайті Кабміну.

Відповідно до постанови, до компетенції першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва належать питання економічного і соціального розвитку, державної зовнішньоекономічної політики, публічних закупівель, координації діяльності з реалізації державного оборонного замовлення, державної регуляторної політики та інше.

До компетенції віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка належать питання освіти і науки, забезпечення інформаційного суверенітету України, телебачення і радіомовлення, захисту суспільної моралі.

Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в уряді займатиметься питаннями провадження зовнішньополітичної діяльності держави, розвитку дипломатичної служби України, забезпечення координації виконання заходів річної національної програми співробітництва Україна – НАТО.

У документі йдеться, що перший віце-прем’єр-міністрта віце-прем’єр-міністри, серед іншого, забезпечують виконання програми діяльності уряду, забезпечують підготовку питань для розгляду на засіданнях Кабміну, попередньо розглядають і погоджують проекти законів та проекти відповідних актів Кабміну, сприяють узгодженню позицій між членами уряду.

14 квітня Верховна Рада обрала новим прем’єр-міністром Володимира Гройсмана, також парламент проголосував за персональний склад нового уряду України і з третьої спроби затвердив програму діяльності Кабінету міністрів. У складі нового уряду працюють шість віце-прем’єрів.

XS
SM
MD
LG