Доступність посилання

ТОП новини

Делегація з Ватикану їде до України


На початку наступного тижня в Україні перебуватиме делегація з Ватикану на чолі із секретарем папської ради Cor Unum, яка регулює сферу гуманітарної допомоги від Святого престолу. Архієпископ Джанп’єтро Даль Тозо відвідає Україну 24–27 квітня, повідомили Радіо Свобода у прес-службі Cor Unum («Єдиним серцем»).

За попередньою інформацією, ватиканський посадовець зустрінеться у Києві з представниками місцевих церков різних конфесій і з політичними діячами України. Передбачені також відвідини переселенців із Донбасу. Також відбудуться переговори з керівниками УГКЦ за участю папського нунція в Україні Клаудіо Ґуджеротті. Програма поїздки архієпископа Дель Тозо наразі уточнюється, додали у прес-службі відомства.

Чільний представник Ватикану їде координувати розподіл коштів, які на заклик понтифіка будуть збирати в неділю, 24 квітня по католицьких церквах Європи для допомоги населенню, потерпілому внаслідок війни на сході України. До зібраних коштів буде додана і значна сума від самого папи Франциска, однак цифру нині не оголошують, повідомили у папській раді Cor Unum.

3 квітня папа Римський Франциск оголосив про свою ініціативу 24 квітня зібрати по католицьких парафіях Європи гуманітарні кошти для потреб потерпілого населення в Україні. Ватиканські оглядачі наголошують, що таким чином завдяки понтифіку тема «забутої» війни в Україні повертається в центр уваги західного суспільства.

XS
SM
MD
LG