Доступність посилання

ТОП новини

Поліція відкрила провадження через сутичку біля КМДА


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом сутички біля Київської міської державної адміністрації.

Як повідомляє прес-служба відомства, провадження розпочато за попередньою правовою кваліфікацією за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Також у поліції уточнюють, що до правоохоронців надійшли п’ять повідомлень від медиків про звернення громадян, які зазнали тілесних ушкоджень під час сутички в КМДА, серед потерпілих є депутати та працівник поліції охорони.

З місця події до Шевченківського управління поліції доставили понад п’ятдесят громадян. Правоохоронці встановлюють їхні анкетні дані, беруть пояснення.

Раніше у поліції повідомляли, що біля КМДА виникла сутичка між мітингувальниками, які вимагали дозволити продаж алкоголю у кіосках, та охоронцями будівлі. Тоді повідомлялося про одного постраждалого – працівника охорони, йому надали першу медичну допомогу.

Водночас у партії «Свобода» заявляли, що невідомі, озброєні спецзасобами, захопили перший поверх Київської міськради, а депутатів-свободівців Володимира Бохняка, Прохора Антоненка, Володимира Назаренка та Олега Гелевея, які вимагали від невідомих пояснити причини їхніх дій, побили.

XS
SM
MD
LG