Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС узгодили пропозицію щодо нової структури для контролю за потоком мігрантів


Сирійські біженці, врятовані в Егейському морі, архівне фото
Сирійські біженці, врятовані в Егейському морі, архівне фото

Міністри внутрішніх справ країн-членів Європейського союзу офіційно узгодили пропозицію щодо створення нової структури спільної Європейської прикордонної і берегової охорони для контролю за потоком мігрантів, що прямують до ЄС із країн Азії й Африки.

Тепер цю пропозицію ще має схвалити Європейський парламент. Як сказав єврокомісар із питань міграції Дімітріс Аврамопулос, він упевнений, що цей законодавчий процес удасться завершити в червні.

У такому разі, як очікують, нова структура запрацює вже наприкінці літа.

У грудні 2015 року лідери ЄС визначили 30 червня за останню дату досягнення домовленості щодо Європейської прикордонної і берегової охорони. Ця структура є визначальним елементом стратегії Євросоюзу щодо подолання кризи з мігрантами, поруч із укладеною минулого місяця домовленістю з Туреччиною.

У Брюсселі заперечують твердження, що нова загальноєвросоюзівська структура, завдання якої – допомагати національним органам охорони кордону у кризових ситуаціях, – буде порушувати національний суверенітет країн-членів. У ЄС наголошують, що Європейська прикордонна і берегова охорона ставатиме до дії на кордонах країн в кожному разі тільки зі згоди цих країн.

XS
SM
MD
LG