Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську розгорнули виставку мистецьких атрибутів Великодня


У Дніпропетровську, в Будинку мистецтв, урочисто відкрили Всеукраїнську виставку народного мистецтва «Мистецькі атрибути Великодніх свят».

На ній експонується близько 800 творчих робіт 89 майстрів із різних областей України, а також із Канади: представниця української діаспори в Канаді, майстриня Ярослава Місевич-Новак уперше надіслала на виставку авторські писанки.

За словами організатора заходу, директора Будинку мистецтв Валентини Слободи, відвідувачі закладу можуть побачити також мистецькі атрибути, що здавна в Україні виготовлялись під час підготовки до Великодня: плетені кошики, вишиті серветки та рушники, фігурки пташок із соломи, витинанки, вироби з глини, автентичний одяг тощо.

Головний атрибут заходу – великоднє яйце: на виставці представили як традиційні писанки, крапанки та крашанки з курячих, гусячих, страусиних яєць, так і нетрадиційні яйця – плетені, різьблені, зроблені в техніці витинанки тощо.

Серед учасників виставки – члени Національної спілки народних майстрів України, відомі майстри народного мистецтва, представники центрів народних ремесел.

У межах експозиції планують проведення творчих зустрічей із митцями та безкоштовних майстер-класів із писанкарства.

XS
SM
MD
LG