Доступність посилання

ТОП новини

СБУ перевірить зв’язок радника міністра Зюкова із бойовиками – Гройсман


Гройсман: СБУ перевірить, чи пов’язаний радник міністра Зюков із бойовиками
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє з’ясувати, чи пов’язаний із сепаратистьким угрупованням «ЛНР» Юрій Зюков, який нині є радником міністра енергетики та вугільної промисловості. Гройсман запевнив, що у разі, якщо інформація щодо можливого зв’язку Зюкова з луганськими бойовиками підтвердиться, то він не працюватиме на будь-якій посаді в уряді.

«Я звертаюся до Служби безпеки України перевірити інформацію, надану народним депутатом Голубом. У разі її підтвердження – вжити заходів до цієї особи», – заявив Володимир Гройсман.

Депутати під час години запитань до уряду в парламенті 22 квітня запитали в міністра енергетики та вугільної промисловості, чи насправді той збирається взяти собі в заступники «так званого колишнього міністра палива й енергетики ЛНР».

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зазначив – якщо громадська рада при відомстві, яка складається з героїв України з усіх галузей, вугілля, енергетики, нафти та газу, запропонувала свою пропозицію щодо радника, то він не може до неї не прислухатися.

Сам Юрій Зюков заперечив будь-який зв’язок із бойовиками та назвав це «провокацією».

«Я ніколи не працював у так званій «ЛНР». Уся моя сім’я, коли почалася війна в 2014 році, залишила не за своєю волею цю територію. Там залишився мій дім, мої родичі, до яких я не можу поїхати. Я вважаюся у них там ворогом», – зазначив він в ефірі телеканалу «112 Україна».

XS
SM
MD
LG