Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко призначив своїм представником в уряді польського реформатора Бальцеровича


Архітектор модернізаційних реформ у Польщі Лєшек Бальцерович (архівне фото)
Архітектор модернізаційних реформ у Польщі Лєшек Бальцерович (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко призначив своїм представником у Кабінеті міністрів колишнього віце-прем’єра Польщі Лєшека Бальцеровича. Як повідомляє прес-служба президента, указ про це Порошенко підписав 22 квітня.

«Один з архітекторів успішних польських реформ Лєшек Бальцерович став представником президента в Кабінеті міністрів України», – йдеться в повідомленні.

Порошенко разом з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом провели зустріч із Бальцеровичем та словацьким екс-урядовцем Іваном Міклошем.

«Створення єдиної Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні підтримано Європейським союзом. У четвер Порошенко обговорював це питання з комісаром Європейського союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом», – повідомляють у прес-службі.

«Наша принципова позиція – у нас не буде президентської та прем’єрської команди та групи. У нас буде єдина, спільна команда, що буде реформувати країну», - сказав президент.

«Плаваючий» курс – це добре для України – Бальцерович
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Бальцерович, який працював віце-прем’єр-міністром і міністром фінансів Польщі в 1989-1991 та 1997-2000 роках і головою Національного банку Польщі у 2000-2007 роках, також призначений радником президента України та співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

Ще одним співголовою групи буде колишній віце-прем’єр-міністр та екс-міністр фінансів Словаччини Міклош, який водночас керуватиме групою радників прем’єр-міністра Гройсмана.

XS
SM
MD
LG