Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: Росія не буде прислухатися до думки ззовні щодо заборони Меджлісу


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що питання про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на анексованому півострові є «внутрішнім російським питанням», і Росія не має наміру прислухатися до «рекомендацій» ззовні. Так він прокоментував заклик Держдепартаменту США до Росії скасувати рішення Мін’юсту Росії із визнання «екстремістською» діяльності Меджлісу і припинити процес із його заборони.

«Це питання, яке стосується російської юрисдикції, і тому в даному випадку ми не вважаємо за можливе і необхідне прислухатися до думки інших країн. Це внутрішня справа Російської Федерації», – сказав Пєсков.

У Держдепартаменті США 21 квітня закликали Росію скасувати рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу «екстремістською організацією». Про це йдеться на сайті відомства з посиланням на прес-секретаря Джона Кірбі.

Як заявили в Держдепартаменті США, Меджліс є важливим органом захисту інтересів та культурної спадщини кримськотатарського народу.

18 квітня Мін’юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об’єднань, діяльність яких у цій країні зупинена «у зв’язку зі здійсненнями ними екстремістської діяльності». Цей крок засудила Україна і низка міжнародних організацій і правозахисників.

XS
SM
MD
LG