Доступність посилання

ТОП новини

Обама в Лондоні висловив стурбованість щодо Сирії і оптимізм щодо ЄС


Лондон, 22 квітня 2016 року: прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Кемерон і президент США Барак Обама
Лондон, 22 квітня 2016 року: прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Кемерон і президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама під час візиту до Лондон в п’ятницювисловив «глибоку стурбованість» перспективами ослаблення режиму припинення вогню в Сирії. На спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Великої Британії Дейвідом Кемероном, Обама зазначив, що нинішнє перемир’я вже триває довше, ніж очікували в Вашингтоні. За словами Обами, за останні сім тижнів істотно зменшився рівень збройного протистояння і насильства в Сирії, і це принесло населенню деяке полегшення.

Президент США запевнив, що в разі, якщо перемир’я буде перервано, то союзники спробують домогтися його відновлення, не припиняючи боротьби з екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

Обама зазначив, що завжди відчував скепсис щодо дій у Сирії президента Росії Володимира Путіна і бачив, що Москва разом з Іраном підтримують жорстокий режим Башара Асада.

Раніше в п’ятницю спецпредставник ООН щодо Сирії Стефан де Містура заявив журналістам, що перемир’я в тій країні, яке набуло чинності 27 лютого, все ще діє, але перебуває під загрозою, тому необхідно вживати швидких дій для його збереження.

Президент США Барак Обама під час візиту до Лондона обговорив з прем’єр-міністром Дейвідом Кемероном питання, пов’язані з наближенням референдуму про місце Великої Британії в Європейському союзі. На спільній прес-конференції обидва політики відзначили тісний зв’язок двох союзних держав і їхню зацікавленість в тому, щоб Європа залишалася сильною і єдиною.

Однак Кемерон наголосив, що своє рішення британці ухвалять самостійно, керуючись своєю власною позицією.

XS
SM
MD
LG