Доступність посилання

ТОП новини

Transparency International просить перевірити офшори віце-прем’єра Росії Рогозіна


Схема з помешканнями Рогозіна, яку публікує Transparency International
Схема з помешканнями Рогозіна, яку публікує Transparency International

Російське відділення неурядової антикорупційної організації Transparency International звернулося до Європейського бюро з боротьби з шахрайством (European Anti-Fraud Office, OLAF), а також до Генеральної прокуратури і Федеральної податкової служби Росії з проханням перевірити інформацію про обставини придбання віце-прем’єром Росії Дмитром Рогозіним його московського помешкання.

Відповідно до проведеного раніше розслідування організації, квартира на Староволинській вулиці, яка нині перебуває у власності родини Рогозіна, може коштувати близько 500 мільйонів рублів (це в 10 разів більше, ніж доходи всіх членів його сім’ї в 2011-2014 роках).

За новими даними Transparency International, квартира спочатку належала офшорній компанії, по’язаній з близькими Дмитру Рогозіну людьми. «Після повернення до Москви з Брюсселя, де Дмитро Рогозін працював представником Росії в НАТО, він отримав від держави і приватизував квартиру в Великому Тішинському провулку. Після цього, можливо, Рогозіни реалізували схему продажу службової квартири, яка імітує обмін, і виведення з офшору квартири на Староволинській», – мовиться в прес-релізі антикорупційної організації.

Раніше Рогозін заявив, що помешкання, про яке мовиться, дісталося йому в результаті обміну на інше, згадане, яке йому надала держава як чільному чиновникові, а він його згодом приватизував.

XS
SM
MD
LG