Доступність посилання

ТОП новини

Тегеран висловився за будь-який план зі стабілізації ситуації на ринку нафти 


Міністр нафтової промисловості Ірану Біжан Намдар Зангане
Міністр нафтової промисловості Ірану Біжан Намдар Зангане

Міністр нафтової промисловості Ірану Біжан Намдар Зангане заявив, що Тегеран підтримає будь-який план зі стабілізації ситуації на ринку нафти, попри те, що іранська сторона не була присутня на зустрічі виробників нафти в Катарі минулого тижня.

Зангане заявив, що хоча зустріч в Досі не була «плідною», Тегеран розглядає її як «позитивний крок».

«Переговори в Досі з ініціативи країн ОПЕК і тих, що не входять в організацію, показали основним виробникам нафти в ОПЕК, що має бути щось зроблено для того, аби змінити ситуацію», – сказав міністр 23 квітня.

Водночас Іран, будучи членом ОПЕК, наполягає на тому, що не обмежуватиме видобутку, доки не дійде до рівня, який був до запровадження санкцій щодо Тегерана через його ядерну програму.

17 квітня в столиці Катару Досі відбулася зустріч нафтовидобувних країн на рівні міністрів, ініціаторами якої були Росія та Саудівська Аравія. Іран участі в зустрічі не брав. В результаті сторонам не вдалося домовитись щодо угоди про підвищення світових цін на нафту.

Очікується, що тепер члени ОПЕК зустрінуться у Відні в червні, щоб знову розглянути питання про можливе заморожування видобутку нафти, перевиробництво якої повалило ціну на «чорне золото» в світі.

XS
SM
MD
LG