Доступність посилання

ТОП новини

Київські волонтери вшанували європейських колег


Волонтери Ірина фон Бург (л), Катерина Бужинська (п) з медалями за волонтерську діяльність, їхній колега Микола Греков
Волонтери Ірина фон Бург (л), Катерина Бужинська (п) з медалями за волонтерську діяльність, їхній колега Микола Греков

23 квітня з ініціативи працівників Центрального клінічного військового госпіталю і волонтерів, які допомагають пораненим бійцям та родинам переселенців, спеціальні медалі-відзнаки отримали волонтери зі Швейцарії.

Серед нагороджених – засновниця міжнародного благодійного фонду «24 Hours Help» (Швейцарія – Україна) Ірина фон Бург та відома українська співачка Катерина Бужинська, яка співпрацює з цим фондом. Бужинська також ініціювала міжнародні акції на підтримку України в державах Євросоюзу й надає допомогу дітям з родин українських переселенців.

«Ми нагородили людей, яким болить Україна та які конкретними справами підтримують українців, як військовослужбовців і добровольців, так і нужденних (дітей-сиріт, багатодітні родини вимушених переселенців). Фонд Ірини фон Бург та ініціативи Катерини Бужинської сприяють поширенню знань про проблеми України у різних державах Європи», – наголосив при врученні нагород український волонтер, доброволець Микола Греков.

Як повідомила Ірина фон Бург Радіо Свобода, вона привезла в Україну гуманітарний вантаж: спеціальні хірургічні простирадла і ліжка для військового госпіталю в Києві, дитячий одяг, предмети особистої гігієни та іграшки для родин переселенців у Краматорську (Донецька область) та Кременчуці (Полтавська область).

Благодійний фонд «24 Hours Help» заснований влітку 2014 року для збору благодійної допомоги Україні, до його роботи долучилися політичні та громадські діячі Швейцарії та українські організації країн ЄС.

Катерина Бужинська ініціювала нові благодійні акції в столицях країн ЄС, а також відпочинок у Болгарії для діток, чиї батьки загинули в АТО. Бужинська також є президентом благодійного фонду «Відродження Прикарпаття», який підтримує дітей-сиріт і родини вимушених переселенців, які проживають у регіоні.

XS
SM
MD
LG