Доступність посилання

ТОП новини

Німеччині надіслали ноту через візит німецьких політиків до Криму – посол Мельник


Бізнес-форум в окупованій Ялті, 14 квітня 2016 року
Бізнес-форум в окупованій Ялті, 14 квітня 2016 року

Посол України у ФРН Андрій Мельник повідомляє, що Україна надіслала ноту в МЗС Німеччини у зв’язку з візитом в окупований Росією Крим німецьких політиків. Про це посол повідомив 23 квітня в своєму Twitter.

«Направили ноту протесту в МЗС ФРН через нелегальний візит до Криму німецьких політиків», – написав він.

Реакції МЗС Німеччини поки немає.

14 квітня на окупований півострів прибули голова молодіжного крила націоналістичної партії «Альтернатива для Німеччини» Маркус Фромеєр і депутат Європарламенту від цієї ж партії Маркус Претцель. До делегації входили також кілька парламентаріїв з інших країн Європи. Всі вони взяли участь в Ялтинському бізнес-форумі.

Маркус Претцель на форумі в Ялті підтвердив, що попереджений про незаконність своєї поїздки до Криму. Посол України у ФРН Андрій Мельник тоді повідомив, що на політика «чекає суворе покарання».

У МЗС України неодноразово виступали з нагадуваннями про необхідність дотримуватися законодавства України при відвідуванні анексованого Росією Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG