Доступність посилання

ТОП новини

Після вибухів на Херсонщині посилюють заходи безпеки


Бійці патрулюють вулиці Новоолексіївки на Херсонщині
Бійці патрулюють вулиці Новоолексіївки на Херсонщині

Місцева влада Херсонщини посилить заходи безпеки, щоб не допустити провокацій у День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу 18 травня. Про це заявив голова Генічеської райдержадміністрації Херсонської області Олександр Воробйов, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Ми робимо все, щоб цей день пройшов у спокійному режимі, люди відчували турботу силових структур і безпеку», – зазначив Воробйов.

За його словами, в районі проводять роз’яснювальну роботу серед населення, посилено патрулювання, на території району працюють військові служби правопорядку, з прикордонною службою узгоджене посилення режиму контролю.

«Зараз ми не можемо запровадити особливий режим, змусити всіх носити паспори. Але в таких прикордонно-контрольованих районах України люди мають розуміти, що в будь-який момент людину можуть зупинити, перевірити для її ж безпеки, безпеки його рідних і близьких», – сказав він.

За словами Воробйова, місцева влада також планує розмістити додаткові камери відеоспостереження.

18 травня в селищі Новоолексіївка щорічно відбуваються заходи, присвячені Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

14 квітня в селищі Новоолексіївка Генічеського району, поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці. Загинула одна людина, ще четверо поранені. Вибух був кваліфікований як терористичний акт. Організатори поки не знайдені.

21 квітня в Генічеську біля входу в ринок стався вибух на ринку в магазині. За даними поліції, вибухнула граната, однак правоохоронці не кваліфікують подію як теракт.

Генічеський район Херсонської області розташований поблизу адміністративного кордону з Кримом, який з 2014 року анексований Росією.

XS
SM
MD
LG