Доступність посилання

ТОП новини

Через атаки сепаратистів біля Правдівки зруйновано церкву та кілька будинків мирних жителів – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО у неділю повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі здійснили удень дві вогневі атаки поблизу села Правдівка на Донеччині, в результаті чого знищено місцеву церкву та зруйновано кілька будинків мирних жителів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що при обстрілах бойовики використовували ствольну артилерію калібру 152 міліметри.

«Бандитські формування вели вогонь із забороненої зброї і на інших напрямках. Зокрема, в районах Авдіївки та Зайцева проти військовослужбовців Збройних Сил України було застосовано міномети. Поблизу Луганського противник використовував озброєння БМП разом із автоматичними гранатометами та кулеметами великого калібру. А в районі Мар’їнки обстріли велися із ручних гранатометів і стрілецької зброї», – зазначили в штабі українських військових.

Усього в денні години неділі було зафіксовано 9 обстрілів з боку бойовиків.

Водночас в угрупованні «ДНР» заперечують свою причетність до обстрілів села Правдівка на захід від Горлівки. Донецькі сепаратисти наполягають, що то українська сторона здійснила обстріли з району Авдіївки після того, як стягнула впритул до лінії зіткнення заборонене озброєння.

Українські військові раніше заявили, що сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 41 обстріл, донецькі сепаратисти сказали, що ЗСУ стріляли 305 разів, а луганські сепаратисти повідомили про 3 обстріли підконтрольних їм територій упродовж суботи.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG