Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» анонсували на 28 квітня переговори політичної підгрупи щодо виборів на Донбасі


©Shutterstock
©Shutterstock

В угрупованні «ДНР» повідомили, що 28 квітня у режимі відеоконференції відбудеться засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо виборів на Донбасі. Про це пишуть в неділю сайти сепаратистів з посиланням на представника угруповання у політичній підгрупі в Мінську Наталію Ніконорову.

За її словами, сторони планують обговорити «робочий документ щодо модальності виборів» і на сьогодні лише один пункт не викликає у перемовників розбіжностей – про спостереження за виборами з боку спостерігачів місії ОБСЄ.

Українська сторона у контактній групі не коментує факту можливого обговорення виборів з представниками сепаратистських угруповань в рамках політичної підгрупи.

За попередніми даними, сама контактна група має зібратися в Мінську 29 квітня, але тоді роботи підгруп не заплановані.

Днями лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив про рішення перенести «місцеві вибори» на 24 липня 2016 року.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» та «ЛНР» раніше призначили власні «вибори» на 18 жовтня та 1 листопада відповідно. Після чергової зустрічі в «нормандському форматі» проросійські сепаратисти заявили про перенесення своїх виборів і проведення у 2016 році. Зокрема сепаратисти угруповання «ДНР» заявляли про намір провести вибори 20 квітня 2016 року.

Президент України Петро Порошенко неодноразово наголошував на тому, що вибори на окупованій частині Донбасу можливі лише після повного припинення вогню, а також за участі українських партій, українських ЗМІ.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014-2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів. Сепаратисти і Росія, яка підтримує їх, вимагають, щоб Україна ухвалила для цих виборів окремий закон, що був би також узгоджений із лідерами збройних сепаратистських угруповань, які Київ визнав терористичними.

XS
SM
MD
LG