Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють, що військовий парад в Донецьку відбудеться, попри застереження ОБСЄ


Парад в Донецьку, який організували сепаратисти 9 травня 2015 року
Парад в Донецьку, який організували сепаратисти 9 травня 2015 року

Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що військовий парад 9 травня в Донецьку відбудеться, попри застереження спостережної місії ОБСЄ.

«Ми не будемо реагувати ні на які заяви ОБСЄ з цього приводу. Це наша особиста справа, і ми проведемо парад на вищому рівні, із залученням всіх підрозділів і всіх видів озброєння», – заявив Захарченко, слова якого цитує сепаратистський сайт «ДАН».

Напередодні перший заступник СММ ОБСЄ Александр Гуґ заявив, що в ОБСЄ проведення військового параду в Донецьку вважатимуть порушенням Мінських угод.

Крім того, українська сторона попередила сепаратистів, що парад військової техніки 9 травня в Донецьку буде порушенням Мінських домовленостей.

9 травня 2015 року в окупованих проросійськими бойовиками Донецьку і Луганську до Дня перемоги відбулися паради з участю їхніх збройних формувань. За заявами сепаратистів, у Донецьку участь у заході брали близько 1,5 тисячі представників збройних формувань та близько 30 одиниць техніки. У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні назвали парад військової техніки в Донецьку порушенням Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG