Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Києва почала розслідування за заявою про ісламофобські написи


Солом’янське управління поліції Національної поліції Києві внесла заяву «Асоціації мусульман України» (АМУ) про ісламофобський напис на дверях асоціації до єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це йдеться в тексті виписки з кримінального провадження, текст якого мають кореспонденти проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

У виписці нанесення напису у вигляді «свастики» і слів латинськими буквами «Ні ісламу» кваліфікували за частиною 1 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

За словами юриста «Асоціації мусульман України» Сергія Орлова, він передав слідчому диск з відеозаписом з камери спостереження на вході в приміщення АМУ, на якій видно молодих людей, що роблять напис на дверях.

«Сподіваємося, що це долучення відеозапису дозволить перекваліфікувати на більш тяжкі статті – хуліганські дії, вчинені групою осіб, а також «порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії, стаття 161 Кримінального кодексу», – сказав Орлов Крим. Реалії.

Він зазначив, що перекваліфікація дасть підстави сподіватися на більш ефективне розслідування.

У березні невідомі написали на дверях приміщення АМУ ісламофобський напис зі свастикою.

АМУ була створена в 2014 році мусульманами, які виїхали з Криму після анексії Росією півострова, а також мусульманами з інших регіонів України.

XS
SM
MD
LG