Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» погрожують розглядати як «інтервенцію» появу збройної місії ОБСЄ


Підтримуване Росією угруповання «ДНР», яке контролює частину Донецької області України, заявляє, що сприйматиме як «інтервенцію» появу збройної поліцейської місії ОБСЄ.

«Якщо у них з’явиться бажання з’явитися тут озброєними, я буду розцінювати це як інтервенцію. ОБСЄ отримала мандат на моніторингову місію», – цитує сайт сепаратистів лідера угруповання Олександра Захарченка.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко заявляв, що очікує найближчим часом рішення щодо створення і розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ. За його словами, така місія мала б забезпечувати «контроль над режимом припинення вогню, відведенням озброєнь, забезпеченням виведення окупаційних військ Росії з окупованої території і для забезпечення ефективного контролю українсько-російського кордону».

6 квітня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік заявив, що Секретаріат організації та Німеччина, яка головує в ОБСЄ, поки що не надали пропозицій з приводу розміщення поліцейської місії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG