Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти сьогодні на Донбасі 14 разів використали зброю проти військових


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що проросійські бойовики сьогодні на Донбасі 14 разів використали зброю проти українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на маріупольському напрямку українських військовослужбовців тричі обстріляли поблизу Новотроїцького, сепаратисти використовували міномети калібру 120 міліметри, кулемети великого калібру, ручні та автоматичні гранатомети.

«На донецькому напрямку, зокрема, в районі Мар’їнки позиції українських військ були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. А в Авдіївці цей арсенал поповнився ще й мінометами калібру 82 міліметри. У Зайцеві розвідника виявила позиції ворожих снайперів», – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що бійці Збройних сил України три рази відкривали вогонь у відповідь, вони використовували стрілецьку зброю та гранатомети.

В угрупованні «ДНР» заявили, що за минулу добу українські військові сім разів порушили режим тиші на Донбасі. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляли, проте звинуватили українських військових в обстрілі спостерігачів ОБСЄ сьогодні біля Станиці Луганської, згодом у ОБСЄ цю інформацію спростували.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG