Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосить рішення про запобіжний захід Краснову у вівторок – адвокат


Станіслав Краснов на засіданні суду, 25 квітня 2016 року
Станіслав Краснов на засіданні суду, 25 квітня 2016 року

Шевченківський районний суд міста Києва оголосить рішення про запобіжний захід для утримуваного під вартою керівника громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслава Краснова у вівторок о 8:30. Як передає «Крим.Реалії», про це повідомив один із адвокатів Краснова Андрій Мамалига.

«Там варіантів немає, немає жодного відсотка ймовірності, що звільнять», – сказав Мамалига, коментуючи можливе рішення суду і вказав, що в такому разі вважатиме його «замовним».

За словами адвоката, Краснова, який знепритомнів напередодні повернули до зали суду після короткого обстеження. У залі Краснов лежав на лаві «через слабкість», додав адвокат. Мамалига також повідомив, що його підзахисний припинив сухе голодування і почав пити воду.

Голова громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслав Краснов перейшов на сухе голодування в суботу, 23 квітня. 25 квітня на суді з розгляду питання про продовження терміну тримання під вартою лікарям дозволили оглянути Краснова і вони зауважили, що заарештований «в межах норми».

12 квітня Апеляційний суд Києва визнав законним арешт керівника громадянського корпусу «Азов – Крим» Станіслава Краснова. У відповідь на це Краснов оголосив голодування.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в районі села Щастя під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав в тайник неподалік від автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, затриманню передували оперативно-розшукові заходи зі спостереженням за Красновим. Ткачук повідомив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором з російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

XS
SM
MD
LG