Доступність посилання

ТОП новини

На Балканах заарештували понад 20 людей і велику партію зброї та наркотиків – Інтерпол


Поліція шести балканських країн в ході спільної спецоперації з перекриття каналу контрабанди заарештувала 22 людини і захопила велику кількість зброї та наркотиків, заявив Інтерпол 25 квітня.

Операція силовиків під кодовою назвою «Балканський курок» проходила 17-19 квітня в Боснії, Хорватії, Македонії, Чорногорії, Словенії та Сербії на прохання Інтерполу і за підтримки Європолу, Frontex (агентство з охорони зовнішніх кордонів ЄС – ред.), правоохоронних органів ЄС і прикордонних служб, повідомив керівник боснійської філії Інтерполу Браніслав Павловіч.

Повідомляється, що поліція захопила велику кількість пістолетів, ручних гранат, вибухових речовин, боєприпасів, готівкові гроші, золото, транспортних засоби і наркотики. Павловіч заявив, що основна партія була затримана в Боснії, однак про громадянство заарештованих і походження зброї не вказав.

Органи безпеки в Балканському регіоні посилили співпрацю в боротьбі з організованою злочинністю. Директор ЦРУ США Джон Бреннан відвідав Боснію минулого тижня, щоб обговорити заходи із боротьби з тероризмом.

Контрабандисти часто використовують маршрути на Балканах для переправлення до Західної Європи зброї та наркотиків. Раніше повідомлялось, що деяке озброєння, використане в листопадових атаках у Парижі, було завезене звідти.

XS
SM
MD
LG