Доступність посилання

ТОП новини

Прогрес у реформах України є, але попереду ще багато роботи – Нуланд


Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд та прем'єр-міністр України Володимир Гройсман
Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд та прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд відзначила прогрес в здійсненні реформ Україною, зауваживши, що він ще не закінчився. Про це вона сказала на зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом напередодні, інформує урядовий портал.

«Україна вже показала величезний прогрес, але попереду ще залишається дуже багато роботи», – сказала Вікторія Нуланд.

Помічник держсекретаря США також підтвердила готовність з боку США виділити черговий пакет фінансових гарантій для України після ухвалення Києвом важливих для продовження реформ законопроектів, визначених в рамках домовленостей із МВФ.

Водночас прем’єр Володимир Гройсман заявив про «зосередженість та відданість» процесу реформ в Україні, вказавши, що «реальний стан справ є дуже складним».

Нуланд вказала Гройсману на необхідність рішучих реформ передусім в економічній, соціальній, енергетичній сферах. Також вона заявила про важливість активної протидії корупції.

Вікторія Нуланд прибула до Києва напередодні з німецького Ганновера. Про її візит безпосередньо перед приїздом сповістив Держдепартамент США. Востаннє Нуланд приїжджала до України у грудні 2015 року.

XS
SM
MD
LG