Доступність посилання

ТОП новини

Черговий обшук в помешканні кримського татарина провели в Криму – Смедляєв


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

До будинку Муедіна Альвапова, заарештованого в січні за підозрою в підпалі машин, у середу прийшли з обшуком силовики окупованого Росією Криму. Про це повідомив на сторінці у Facebook голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

«Спроби зробити хлопця винним не увінчались успіхом. Після його арешту кількість підпалів збільшилась більш ніж удвічі, вирішили створювати проблеми рідним, для вибивання свідчень», – повідомив Смедляєв.

На офіційному сайті підконтрольного Кремлю кримського МВС інформації про будь-які перевірки чи слідчі дії поки не повідомляють.

23 січня в Алупці затримали 21-річного кримського татарина Муедіна Альвапова. Йому інкримінують підпали автомобілів. 14 березня 2016 року підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив термін утримання під вартою Муедіну Альвапову до 9 травня. Рідні Альвапова заявляють про його невинуватість.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG