Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко заявляє, що Білорусь дозволила їй в’їзд до 25 травня


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Білорусь дозволила представнику України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, першому заступнику голови Верховної Ради Ірині Геращенко в’їзд на свою територію до 25 травня. Про це сама Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, Білорусь офіційно заборонила її в’їзд за ініціативою Росії, але після ноти від українського МЗС білоруська сторона дала їй дозвіл «на в’їзд на переговори на місяць, до 25 травня».

«Білоруська сторона зобов’язалася забезпечити майданчик для мирних переговорів. Але не витримала тиску Росії, яка в такий спосіб намагається вплинути на формат мінських груп і вичавити тих, хто чітко стоїть на позиції захисту національних інтересів України», – наголосила Геращенко.

Вона також наголосила, що така заборона на в’їзд – це грубе порушення пункту 12 Мінських угод, що гарантує безпеку переговорникам.

На думку Геращенко, спроба заблокувати її роботу – це «реакція Росії» на її активну позицію на всіх міжнародних майданчиках щодо звільнення заручників: і тих, які перебувають у полоні бойовиків, і тих, які в «тюрмах Кремля».

27 квітня заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісеєв поінформував, що Білорусь вирішила заборонити в’їзд Геращенко на свою територію через заборону їй в’їзду в Росію до 2021 року.

XS
SM
MD
LG