Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ ще не з’ясували, хто обстріляв КПП в Оленівці


Александр Гуґ
Александр Гуґ

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявляє, що спостерігачі побували на місці ймовірного обстрілу контрольно-пропускного пункту біля Оленівки і на даний час аналізують зібрану інформацію.

В інтерв’ю Радіо Свобода Гуґ не зміг відповісти на запитання, чи знають в СММ, хто обстріляв КПП, внаслідок чого загинули цивільні. «На даний момент ще триває аналіз зібраного матеріалу і даних», – сказав він.

За словами представника СММ ОБСЄ, спостерігачі прибули до Оленівки приблизно о 10:00 27 квітня. «На місці події спостерігачі провели аналіз 8-9 воронок. Згідноз попередньою інформацією, пошкоджені три автомобілі, загинули чотири цивільних людини і непідтверджена кількість людей були поранені. Подробиці будуть включені в наступний звіт СММ», – повідомив Гуґ.

В підтримуваному Росією угрупованні «ДНР» заявляють про загибель п’яти цивільних, зокрема вагітної жінки, і поранення понад 10 людей внаслідок нічного обстрілу контрольно-пропускного пункту «Оленівка», що перебуває під їхнім контролем. В угрупованні звинуватили в обстрілі українських військових.

У штабі АТО ці звинувачення відкидають і називають те, що сталося провокацією з боку бойовиків «з метою звинуватити українську сторону в злочинах проти людяності, введення в оману СММ ОБСЄ і міжнародної спільноти».

XS
SM
MD
LG