Доступність посилання

ТОП новини

Чеська Lukoil Aviation має повернути державі понад мільйон доларів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Фірма Lukoil Aviation Czech, що належить Мартіну Неєдли – радникові президента Чехії Мілоша Земана – має повернути державі 27,7 мільйона чеських крон (понад 1мільйон 160 тисяч американських доларів).

Як повідомляє чеське громадське телебачення ČT24, зазначену суму Мартін Неєдли повинен сплатити як штраф Правлінню державних матеріальних запасів Чехії за недодане пальне для літаків. Вердикт суду, винесений у середу міським судом Праги, є остаточним.

Суперечка між фірмою Lukoil Aviation Czech і Правлінням державних матеріальних запасів Чехії триває від 2009 року, зокрема, у відповідності до скарги фірма Мартіна Неєдли перекачала пального на суму, яка перевищує в перерахунку 11 мільйонів доларів США, тоді як сплатила за це менше половини коштів. Останній вирок суду зобов’язав фірму повернути борг за пальне.

Як повідомив речник президента Їржі Овчачек, президент Чехії Мілош Земан має намір особисто зустрітись з Мартіном Неєдли і тільки після цього прокоментує справу. Термін зустрічі поки що не називають. «Не думаю, що зустріч відбудеться ще сьогодні, тому що у пана президента багато запланованих зустрічей», – наголосив Їржі Овчачек.

Чеський підприємець Мартін Неєдли входить до групи радників президента Чехії Мілоша Земана.

Багато років займався підприємництвом у Росії, є керівником однієї з найбільших чеських фірм, поєднаних з російським капіталом, вінзаступник голови Партії прав громадян, яка підтримувала президентську кампанію Мілоша Земана.

Lukoil Aviation Czech – дочірня фірма російського нафтового гіганта Lukoil, яка постачає авіаційне пальне до головних аеропортів Чехії включно з празьким летовищем Вацлава Гавела.

XS
SM
MD
LG