Доступність посилання

ТОП новини

Фігурантам справи щодо «Хізб ут-Тахрір» в Криму відмовили у відводі суду – адвокат


©Shutterstock
©Shutterstock

28 квітня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відмовив у відводі суду фігурантам справи щодо «Хізб ут-Тахрір». Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов на сторінці у Facebook.

«Заявлений відвід суду усіма обвинуваченими і захистом. Відвід відхилено суддею. Зараз розглядається відвід прокурору. Думаю, також залишиться без задоволення», – повідомив Курбедінов.

Сьогодні підконтрольний Росії Верховний суд Криму розглядає скарги Мусліма Алієва, Енвера Бекірова, Емір-Усеїна Куку, Вадима Сірука на продовження утримання під вартою.

11 і 12 лютого цього року російські силовики провели серію обшуків і затримань у Криму. Всього затримали 14 людей, із них заарештували чотирьох: члена Контактної групи з прав людини з Ялти Емір-Усеїна Куку, жителя Ялтинського району Енвера Бекірова, жителя Алуштинського району Мусліма Алієва і ялтиниця Вадима Сірука. Слідчі російської ФСБ звинуватили їх в участі у діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». Всі четверо зараз перебувають під вартою у сімферопольському СІЗО.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG