Доступність посилання

ТОП новини

Суд з продовження арешту фігурантам «справи 26 лютого» відбудеться завтра – Смедляєв


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

В анексованому Росією Криму 29 квітня відбудуться два засідання в Київському районному суді Сімферополя – із продовження терміну утримання під вартою фігурантам «справи 26 лютого». Про це повідомив на сторінці у Facebook голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

«Завтра, 29 квітня о 14:00 у Київському районному суді Сімферополя відбудеться засідання щодо продовження терміну утримання під вартою Ахтему Чийгозу. Швидше за все, будуть продовжені терміни утримання й Алі Асанову й Мустафі Дегерменджи, з різницею в годину», – повідомив Смедляєв.

21 квітня підконтрольний Москві Київський райсуд у Сімферополі продовжив термін утримання під вартою до 5 травня заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу. 5 травня закінчується і термін слідства в цій справі.

15 квітня адвокат Ахтема Чийгоза Микола Полозов повідомив, що стосовно Чийгоза винесено постанову про притягнення його до відповідальності як обвинуваченого у «справі 26 лютого» за організацію масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна.

Після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які взяли участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України й активістів партії «Русское единство», якою тоді керував нинішній голова Криму Сергій Аксьонов.

XS
SM
MD
LG