Доступність посилання

ТОП новини

Віталія Каська обрали членом правління Transparency International Україна


Віталій Касько
Віталій Касько

Організація Transparency International Україна заявляє, що 29 квітня колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська обрали членом правління організації.

Як повідомляє прес-служба організації, Каська обрали п’ятим членом правління Transparency International Україна на термін повноважень чинного складу правління – до кінця жовтня 2016 року.

За словами голови правління Андрія Марусова, аргументом на підтримку кандидатури Каська стали його професійні якості та, зокрема, досвід у розслідування справ, пов’язаних із поверненням корупційних активів.

У лютому Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська «піаром».

Згодом Генпрокуратура заявила, що підозрює Каська в шахрайстві у справі, «пов’язаній із махінаціями з державним житлом».

Печерський районний суд Києва відмовився взяти під варту колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська на клопотання ГПУ.

Водночас суд обрав для Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Касько відкидає звинувачення Генпрокуратури на свою адресу і заявляє про намір відомства дискредитувати його.

XS
SM
MD
LG