Доступність посилання

ТОП новини

Путін анонсує четверту лінію енергомосту в Крим на початку травня


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що четверта лінія енергомосту в Крим із сусідньої російської Кубані може бути запущена на початку травня. Про це він сказав на зустрічі з членами Ради законодавців 29 квітня, повідомляє прес-служба Кремля.

«Енергетики планували навіть раніше запланованого терміну, але зараз в протоках несприятлива погода, і змушені на кілька днів роботу скоротити. Тому все це буде зроблено, тобто четверта лінія буде запущена в дію, думаю, що в найближчі дні, на початку травня, ми таку роботу закінчимо», – сказав Путін.

30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, так як закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року анексований Росією.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і по енергомосту з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень.

14 квітня 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак повідомив, що третя лінія енергомосту до Криму з Росії введена в експлуатацію.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG