Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко у великодньому зверненні згадав про загиблих внаслідок російської агресії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко у зверненні до народу з нагоди християнського свята Великодня згадав «усіх, хто загинув внаслідок російської агресії».

«Також ми з вдячністю молимося за кожного, хто зберігав наш спокій у великодню ніч і хто в цей святковий день стоїть на сторожі миру», – вказав президент.

Також Порошенко у своєму відеозверненні зазначив, що Ісус перед розп’яттям «лише здавався слабким проти гонителів, але насправді він був сильним вірою і непереможним духом». «Він був правдою, а тому, здолавши смерть, переміг зло», – наголосив президент і порівняв давні події з актуальною історією.

«Два роки тому Україна була слабкою і виснаженою. Але тепер і вона неначе воскресає. І як переможна хода віри Христової почалася після його воскресіння, так і впевнений поступ України в майбутнє розгортається на наших з вами очах», – вказав Петро Порошенко.

Відео Адміністрації президента України

Християни східного обряду, найчисленнішими серед яких в Україні є православні та греко-католики, відзначають цього року свято Великодня 1 травня. Це головне свято богослужебного року, дата цього свята не є сталою і кожного конкретного року обчислюється за місячно-сонячним календарем.

XS
SM
MD
LG