Доступність посилання

ТОП новини

У Москві двічі за добу зруйнували меморіал на місці загибелі Нємцова


Народний меморіал на місці загибелі Бориса Нємцова, квітень 2015 року (©Shutterstock)
Народний меморіал на місці загибелі Бориса Нємцова, квітень 2015 року (©Shutterstock)

У Москві вночі 1 травня був вдруге за добу зруйнований меморіал Бориса Нємцова на місці його загибелі на Великому Москворецькому мосту. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Виконавчий директор руху «Солідарність» Надія Мітюшкіна повідомила, що до меморіалу під’їхали три мікроавтобуси з написами «Гормост», звідти вибігли 10-15 людей в уніформі і стаи кидати в машини все, що бачили. За словами Мітюшкіної, квіти вони кидали просто у відрах, не виливаючи воду, свічки – не гасячи.

Мітюшкіна відзначила, що активісти планували на певний час самостійно прибрати меморіал у зв’язку із запланованими в центрі святковими заходами.

Активістка Поліна Немировська написала у Facebook: «Хотіла розпочати відновлення розгромленого вночі меморіалу Нємцова, але міст зовсім закритий, а на місці вбивства розміщений якийсь розважальний стенд».

Уранці 30 квітня мемориал теж був зруйнований, перед тим поліція затримала активістів, які там чергували.

Російський політик Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого 2015 року в центрі російської столиці. На момент загибелі Нємцов був співголовою опозиційної партії РПР-ПАРНАС, депутатом Ярославської обласної думи.

XS
SM
MD
LG