Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: в Одесі на Куликовому полі затримали ще чотирьох людей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Одесі правоохоронці затримали ще чотирьох людей, які порушували громадський порядок на Куликовому полі. Про це повідомляє прес-служба одеської поліції.

Раніше на Куликовому полі силовики затримали «нетверезого чоловіка, який, намагаючись пройти через металошукач-рамку, намагався зчинити бійку».

Крім того, у центрі Одесі поліція затримала чоловіка через ймовірну причетність до димової шашки, яку виявили на вулиці Дерибасівській.

Сьогодні на Куликовому полі в Одесі заплановані акції у зв’язку річницею трагічних подій 2 травня 2014 року.

Також сьогодні вранці поліції надійшов дзвінок «про замінування» на Куликовому полі в Одесі. Згодом біля Куликового поля правоохоронці знайшли три ручні гранати: дві РГД-5 та одну Ф-1.

Як повідомляли у поліції, у період із 30 квітня по 10 травня громадський порядок в Одесі забезпечуватимуть близько 3 тисяч правоохоронців, частина з яких прибуде з інших областей України. Також 2 травня вхід на Куликове поле, де запланована пам’ятна акція до річниці трагічних подій, буде можливий лише через металошукачі.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною.
Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

На даний час у Малиновському райсуді Одеси розглядаються епізоди провадження про масові заворушення, що були в центрі міста.

На лаві підсудних – 20 обвинувачених, з яких п’ятьох утримують під вартою, у решти – інші запобіжні заходи.

XS
SM
MD
LG