Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув, один військовий поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що військовий зазнав поранень на донецькому напрямку.

«Ситуація дещо складніша, ніж позавчора. Так, внаслідок прицільного обстрілу зі стрілецької зброї позицій сил АТО в районі Світлодарського водосховища було поранено одного українського військового. Також неспокійно було на захід від Донецького летовища. Там, в районі села Невельське, по українських позиціях ворог випустив 20 мін зі 120-міліметрового міномета», – сказав речник АТО.

Лисенко також повідомив, що на луганському напрямку режим припинення вогню зберігався зразково, а на маріупольському проросійські бойовики обстріляли з РПГ українських військових поблизу Мар’їнки.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що ніч в прифронтових містах пройшла без обстрілів з боку українських військових. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG